Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 18.06.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,kiełb sa krakowska,sałata,pomidor,musli z mlekiem,herbat miętowa,jabłko(1,5,7,8,10,11)*
Obiad: Zupa marchwiowa(udko kurczaka,włoszczyzna,puree z marchwi,śmietana12%),pulpety z dorsza gotowa e w sosie koperkowym(filet z dorsza,jaja,mąk ziemniaczana),ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty(kapust kiszona,por,oliwa z oliwek),kompot wiśniowy(1,3,4,7,9)*
Podwieczorek: Budy� czekoladowy(proszek budyniowy,mleko2%),ciasteczka z żurawiną(1,3,5,7,8,11)*
        
    Wtorek, 19.06.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturlany,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty,sałata, górek zielony,kakao,herbata z miodem i cytryną,kiwi(1,7,11)*
Obiad: Zupa szparagowa(udko kurczaka,włoszczyzna,szparagi,śmietana12%,natka pietruszki),piecz ń wieprzowa w sosie własnym(karkówka b/k,o ej rzepakowy,cebula,przyprawy),pyzy drożdżowe(m� ka pszenna,jaja,drożdże,mleko2%),kapusta słodka gotowana z koperkiem,kom ot agrestowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Jogurt naturalny z bakaliami(jogurt grecki,śliwki,morele,żurawina suszone,pest i dyni,słonecznika,płatki migdałów)(5,6,7,8,11,12)*< d>
        
    Środa, 20.06.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,szynka gotowana,sałata,og� rek kiszony,papryka kolorowa,pomidorki koktajlowe,mleko2%,herbata zielona,banany(1,7,10,11)*
Obiad: Zupa brokułowa(mię o łopatka b/k,włoszczyzna,brokuły,śmietana12%),gołąbki z kapustą sosie pomidorowym(łopatka mielona,kapusta biała,jaja,kasza manna,koncentr t pomidorowy30%,olej rzepakowy,mąka pszenna),ziemniaki,kompo wieloowocowy(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: Sok marchwiowy, wafle ryżowe
        
    Czwartek, 21.06.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,twarożek z rzodkiewk � i szczypiorkiem,dżem niskosłodzony,kakao,herba a owocowa,winogrono(1,7,11)*
Obiad: Rosół z makaronem(udko z kurczaka,włoszczyzna,makaron jajeczny),kurczak gotowany sosie potrawkowym(udko kurczaka,mąka pszenna,śmietana12%,jajka,ol j rzepakowy),ryż paraboliczny,marchewka z groszkiem,kompot z owoc� w leśnych(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Truskawki z bitą śmietaną(truskawki,śmietana36%,cukier puder)(7)*< d>
        
    Piątek, 22.06.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta z tuńczyka(tuńczyk w s sie własnym,jajka,cebula,ogórek kiszony,majonez,musztarda,nat a pietruszki),owsianka z mlekiem,herbata z miodem i cytryną ananas(1,3,4,7,10,11)*
Obiad: Zupa ogórkowa(mię o łopatka b/k,włoszczyzna,ogórki kiszone,ziemniaki,śmietana12%),naleśn ki z jabłkami(mąka pszenna,jajka,mleko2%,olej rzepakowy,jabłka),kaw z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Pizzerki(mąk pszenna,żytnia,drożdże,ser żółty,ketchup),h rbata owocowa(1,7,10)*


Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.