Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 05.02.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,parówki z szynki98%,ketc up "Pudliszek",papryka,ogórek kiszony, mleko2%,herbata z miodem cytryną,mandarynki(1,7,10,11)*
Obiad: Zupa ogórkowa(biodrówka,ogó ki kiszone,marchew,seler,pietruszka,por,ziemniaki,śmietana18%,przyprawy),naleśniki z serem i jagodami(mąka pszenna,jaja,mleko%,proszek d pieczenia,cukier,twaróg półtłusty,śmietana12%,jagody),k wa z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Pizzerki(mąk pszenna,jaja,drożdże,mleko,pieczarki,ketchup),herba a miętowa(1,3,6,7,10)*
        
    Wtorek, 06.02.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta z jaj e szczypiorkiem(jaja,majonez"Kielecki",szczypiorek,przyprawy), crunchy owocowe z mlekiem2%,herbata z melisy,jabłko(1,3,5,7,8,11)*
Obiad: Zupa -krem z marchwi(udko z kurczaka,puree z marchwi,włoszczyzna,śmietana12%,przyprawy),pieczeń z szynki w so ie własnym(mięso od szynki,cebula,ol j rzepakowy,przyprawy),ziemniaki,surówka z białej kapusty(kapus a biała,marchew,por,ogórek zielony,kukurydza konserwowa,nat a pietruszki,oliwa z oliwek,przyprawy),kompot wiśniowy(1,7,9)*
Podwieczorek: Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną(galare ka truskawkowa,truskawki,śmietana36%)*
        
    Środa, 07.02.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,słonecznika,sezamu),masło82%,polędw ca sopocka89,7%,sałata,pomidor,kakao,herbat owocowa,gruszki(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa ziemniaczana(biodrówka,ziemniaki,włoszczyzna,śmietana12%,przyprawy),maka on z sosem bolońskim(makaron jajeczny,łopatka mielona,cebula,grosz k konserwowy,ogórek kiszony,olej rzepakowy,koncentra pomidorowy30%,przyprawy),kompot z czarnej porzeczki(13,7,9,10)*
Podwieczorek: Ciasteczka owsiane z żurawiną(mąka pszenna,płatki owsiane,mleko,żurawina suszona) kawa z mlekiem(1,7,11,12)*
        
    Czwartek, 08.02.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pieczeń wieprzowa69,1%,pomid ry koktajlowe,rzodkiewka,ogórek kiszony,sałata,mleko2%,herbata zielona z pomarańczą,kiwi(1,6,7,9,10,11)*
Obiad: Zupa z zielonego groszku(udko kurczaka,groszek zielony konserwowy,włoszczyzna,ziemniaki,śmietana12%,przyprawy),kiełbasa pieczon z cebulką(kiełbasa wiejska91,6%,cebula),ziemnia i puree(ziemniaki,masło82%,mleko2%,koperek),kapusta kiszona gotowana,kompo wieloowocowy(1,7,9,)*
Podwieczorek: Pączki powidłami(mąka pszenna,jaja,drożdże,mleko2%,cukier,powidła śliwkow ,olej rzepakowy),kawa z mlekiem(1,3,7,12)*
        
    Piątek, 09.02.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty,sałata,ogórek zielo y,zupa mleczna budyniowa(mleko2%,budyń),herbata z miodem cytryną,winogrono(1,7,11)*
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(biodrówka,włoszczyzna,koncentrat pomidorowy30%,śmietana12% ryż biały,przyprawy),pulpety z dorsza gotowane w sos e śmietanowym-musztardowym(filet z dorsza,cebula,mą a ziemniaczana,jaja,śmietana12%,musztarda,przyprawy),ziemniak gotowane,mieszanka warzyw gotowanych(marchew,kalafior,brokuł,fasolk szparagowa)kompot agres

Potrawy wymienione w jadłospisie zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawierające gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkty pochodne,5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy,9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.