Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 14.01.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,sól,kwas naturalny,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,kiełb sa krakowska98%,sałata,pomidor,mleko2%,herbat owocowa,gruszki(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa ogórkowa(biodrówka,ogó ki kiszone,włoszczyzna,ziemniaki,śmietana12%),ziemniaki z twarogiem(twar �g półtłusty,śmietana zakwaszana18%,sól,pieprz,szczypiorek),k mpot wieloowocowy(1,7,9)*
Podwieczorek: Budy� śmietankowy z wiśniami(mleko2%,proszek budyniowy,cukier,wiśnie)(1,7)*


Wtorek, 15.01.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty(mleko,sól,c lorek wapnia,kultury bakterii,barwnik),sałata,ogórek zielony,pła ki kukurydziane z mlekiem,herbata miętowa,kiwi(1,7,11)*
Obiad: Zupa wiedeńska(udk kurczaka,włoszczyzna,kasza manna),risotto z kurczakiem i warzywami(filet kurczaka,mieszanka chińska,ryż biały,śmietana12%),komp t z rabarbaru(1,7,9)*
Podwieczorek: Pierniki w czekoladzie,kawa z mlekiem(1,3,7,11)*


Środa, 16.01.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ryba w pomidorach,musli z mlekiem,herbata z miodem i cytryną,banany(1,4,5,7,8,9,10,11)*
Obiad: Zupa jarzynowa(łopatkab/k,mieszanka 7-skł,ziemniaki,śmietana12%),bigo z mięsem(kapusta biała,kapusta kiszona,łopatka b/k,koncent at pomidorowy30%,przyprawy),ziemniaki,kompot truskawkowy(1,6,7,9,10)*
Podwieczorek: Sałatk owocowa(mandarynki,brzoskwinie,ananas,kiwi,banany,winogrono,jogurt grecki,nasiona słonecznika,pestki dyni)(7,11)*


Czwartek, 17.01.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,twarożek z rzodkiew ą i szczypiorkiem,dżem niskosłodzony,kakao,herb ta zielona,jabłko(1,7,11)*
Obiad: Zupa brokułowa(udk kurczaka,włoszczyzna,brokuły,śmietana12%),gulasz drobiowy(udo trybowan z kurczaka,olej rzepakowy,cebula,papryka kolorowa,mąk pszenna),ziemniaki,kapusta czerwona gotowana(kapusta czerwona,ocet jabłkowy,cukier,sól,pieprz,oliwa z oliwek),kompot wieloowocowy(1,7,9)*
Podwieczorek: Kisiel,wafle ryżowe w polewie malinowej(1,7,11)*


Piątek, 18.01.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,ja ko gotowane,sałata,rzodkiewka,szczypiorek),mleko2%,herbat owocowa,mandarynki(1,3,7,11)*
Obiad: Krupnik(łopatk b/k,kasza jęczmienna,ziemniaki,włoszczyzna,przyprawy),knedle z truskawkami(mąka pszenna,ziemniaczana,jaja,truskawki,masło82%),kawa z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Zapiekanki(pieczywo pszenne,pieczarki,ser żółty,ketchup),herbata z miode i cytryną(1,7,10,11)*

 

Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.