Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 10.06.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,kaban sy drobiowe98%,pomidor,ketchup "Pudliszek",mleko2%,herbata z miodem i cytryną,jabłko(1,6,7,11)*
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(biodrówka,włoszczyzna,koncentrat pomidorowy30%,makar n jajeczny,śmietana18%),kluski z mięsem(mąka pszenna,jaja,ziemniaki,łop tka b/k,masło82%,cebula prażona),surówka z kiszonej kapusty(kapu ta kwaszona,por,oliwa z oliwek,cukier,pieprz),kompot wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Kisiel,wafle ryżowe w polewie malinowej(1)*


Wtorek, 11.06.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta twarogowa e szczypiorkiem,powidła,kakao,herbata miętowa,nektarynki(1,7,11,12)*
Obiad: Zupa - krem z selera(udka kurczaka,włoszczyzna,puree z selera,śmietana12%,nat a pietruszki),schab gotowany w sosie chrzanowym(schab b/k,chrzan tarty,śmietana18%),ziemniaki,kapusta czerwona gotowana(kapusta czerwona,oce jabłkowy,cukier,sól,pieprz),kompot wieloowocowy(1,7,9,10)*
Podwieczorek: Sałatk owocowa z jogurtem naturalnym i pestkami słonecznika(banany,ananasy,brzoskwinie,truskawki,winigrono,kiwi,jogur grecki,słonecznik)(7,11)*


Środa, 12.06.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,sałatka z tuńczyka(tuńczyk w osie własnym,jaja,ogórek kiszony,cebula,majonez"Kielecki"),zu a mleczna budyniowa(mleko2%,proszek budyniowy),herbata owocowa,gruszki(1,3,4,7,11)*
Obiad: Zupa szparagowa(udka kurczaka,włoszczyzna szparagi,śmietana18%,natka pietruszki),kurczak pieczo y w sosie własnym(udko kurczaka,olej rzepakowy,przyprawy,mąka pszenna),py y drożdżowe(mąka pszenna,jaja,drożdże,mleko2%),b kiet jarzyn(marchew,kalafior,brokuł),kompot z czarne porzeczki(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Sok marchwiowy, wafle kukurydziane


Czwartek, 13.06.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,sól,nasi na lnu,sezamu,słonecznika,drożdże,kwas naturalny),masło82%,kie� basa szynkowa98%,sałata,ogórek zielony,papryka kolorowa,mleko2%,herba a zielona,winogrono(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa z zielonego groszku(biodrówka,włoszczyzna,groszek zielony,śmietana18%,koperek,m �ka pszenna),gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym(łopatka b/k,jaja,k sza manna,koncentrat pomidorowy30%,mąka pszenna),ziemniaki,kompo truskawkowy(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: Budy� czekoladowy z malinami i płatkami migdałów(pros ek budyniowy,mleko2%,maliny,migdały)(1,7,11)*


Piątek, 14.06.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,sól,nasiona l u, sezamu,słonecznika,drożdże,kwas naturalny),masło82% ser żółty(mleko,sól,chlorek wapnia,kultury bakterii,barwnik),sałata,o órek kiszony,rzodkiewka,kakao,herbata owocowa,jabłko(1,7,11)*
Obiad: Zupa fasolowa(biodrówka,fasola drobna,włoszczyzna,ziemniaki),naleśniki z dż mem niskosłodzonym(mleko2%,mąka pszenna,jaja,proszek do pieczenia,ol j rzepakowy),kawa z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Bruschetta z pomidorami(pieczywo pszenne,masło82%,czosnek,pomidory,cebula czerwona,se żółty),herbata miętowa(1,7,11)*

Do przygotowania potraw używa e są przyprawy, które zgodnie z informacją producenta zawierają lub ogą zawierać śladowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1 zboża zawierające gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkty pochodne,5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy,9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.