Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 24.09.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty,sałata, górek kiszony,owsianka z mlekiem,herbata z miodem cytryną,jabłko(1,7,11)*
Obiad: Zupa brokułowa(mię o łopatka b/k,włoszczyzna,brokuły,śmietana12%,mąka pszenna,koperek),ma aron z sosem bolońskim(łopatka mielona,koncentrat pomidorowy,grosz k konserwowy,ogórek kiszony,cebula,olej rzepakowy,makaron jajeczny),kompot rabarbaru(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: BudyÅ czekoladowy z malinami(proszek budyniowy,mleko2%,maliny)(1,7)*
        
    Wtorek, 25.09.2018     
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta twarogowa z rzodkiewkÄ i szczypiorkiem(twaróg półtłusty,jo urt naturalny,szczypiorek,rzodkiewka),dżem niskosłodzony,kakao,herba a miętowa,brzoskwinie(1,7,11)*
Obiad: Zupa szparagowa(udko kurczaka,przecier szparagowy,włoszczyzna,śmietana12%),pieczeń z szynk w sosie własnym(mięso od szynki,olej rzepakowy,cebula,mąka pszenna),klu ki śląskie(ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jaja),kapusta biała goto ana z koperkiem(kapusta biała,cukier,sól,pieprz,ocet jabłkowy,o ej rzepakowy,kompot z czarnej porzeczki(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Koktajl bananowy(kefir naturalny,banany),snacki popcornowe(1,7)*
        
    Åšroda, 26.09.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,kabano y wieprzowe98%,ketchup"Pudliszek",pomidorki koktajlowe,mleko2%,herbata zielona,śliwki(1,6,7,10,11)*
Obiad: Barszcz ukraiński(biodrówka,włoszczyzna,buraki,kapusta biała,kap sta kiszona,ziemniaki,fasola drobna,śmietana12%),placki ziemniaczane z sose malinowym(ziemniaki,jaja,mąka pszenna,ziemniaczana,olej rzepakowy,jogur grecki,maliny),kawa z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Pieczywo wieloziarniste(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nas ona dyni,słonecznika,sezamu),masło82%,sałatka grecka(sałata lodowa ser feta,pomidor,ogórek zielony,papryka czerwona,jogurt naturalny),herbat owocowa(1,7,11)*
        
    Czwartek, 27.09.2018     
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,szynka gotowana 96%,sałata,ogà rek zielony,papryka kolorowa,musli z mlekiem,herbata owocowa,winogrono(1,5,6,7,10,11)*
Obiad: Żurek z jajkiem(udk kurczaka,żurek zakwas,włoszczyzna,jaja,śmietana12%),kiełbasa pieczo a z cebulką(kiełbasa śląska98%),ziemn aki puree(ziemniaki,mleko2%,koperek),surówka z kapusty pekińskiej(kapus a pekińska,ogórek zielony,kukurydza konserwowa,por,ocet jabłkowy),kom ot wiśniowy(1,3,6,7,9)*
Podwieczorek: Sok marchwiowy,chrupki kukurydziane
        
    Piątek, 28.09.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,sałatka z tuńczyka(tuńczyk w osie własnym,jaja,ogórek kiszony,cebula,majonez), płatki kukurydzian z mlekiem,herbata z miodem i cytryną,gruszka(1,3,4,7,8,11)*
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(mięso łopatka b/k,koncentrat pomidorowy30%,włoszczyzna ryż biały,śmietana12%),jajko gotowane w sosie musztardowym(jaja,m …ka pszenna,masło82%,śmietana12%,musztarda),ziemniaki,bruksel a gotowana,kompot wieloowocowy(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: Drożdżówk z jabłkiem(mąka pszenna,drożdże,jaja,mleko,cukier,jabłka),k wa z mlekiem(1,3,7)*

Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.