Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

PoniedziaÅ‚ek, 19.11.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,kaban sy wieprzowe98%,pomidor,ketchup "Pudliszek",mleko2%,herbata owocowa,jabłka(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa dyniowa(udko kurczaka,wÅ‚oszczyzna,puree z dyni,Å›mietana12%,mÄ…ka pszenna,ga ‚ka muszkataÅ‚owa,natka pietruszki),dorsz w cieÅ›cie smażony(file z dorsza,jaja,mÄ…ka pszenna,olej rzepakowy),ziemniak puree(mleko2%,masÅ‚o82%,koperek),szpinak ze Å›mietanÄ…,kom ot wieloowocowy(1,3,4,7,9)*
Podwieczorek: Kisiel z jeżynami, wafle ryżowe(1)*
        
    Wtorek, 20.11.2018     
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna, żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser k Almette,szczypiorek,rzodkiewka,konfitura z wiśni,kakao,herbat zielona,banan(1,7,11)*
Obiad: Zupa pieczarkowa(udko kurczaka,włoszczyzna,pieczarki,śmietana12%,mąka pszenna,na ka pietruszki),makaron z szynką i brokułami(szyn a konserwowa98%,brokuły,śmietana12%,mąka pszenna,makaron jajeczny),kompo z rabarbaru(1,6,7,9,10)*
Podwieczorek: Babka cytrynowa(mąka pszenna,cukier,jaja,olej rzepakowy,cytryny,proszek d pieczenia),sok jabłkowy(1,3,7)*
        
    Åšroda, 21.11.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty,sałata, górek zielony,papryka kolorowa,musli z mlekiem,herbat miętowa,gruszki(1,5,7,8,11)*
Obiad: Zupa z por(udko kurczaka,wÅ‚oszczyzna,por w plastrach,Å›mietana12%,mÄ ka pszenna,koperek),kotlet drobiowy(filet z kurczaka,jaja,mÄ…ka pszenna,buÅ‚ a tarta,olej rzepakowy),ziemniaki puree(Å›mietan zakwaszana18%,masÅ‚o82%,cebulka prażona),surówka z marchewk i jabÅ‚ka(marchew tarta,jabÅ‚ko,cytryna,cukier),kompot z czarn j porzeczki(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Muffinki z jagodami(mÄ…ka pszenna,cukier,jaja,olej rzepakowy,mleko2%,jagod kanadyjskie),kawa z mlekiem(1,3,7)*
        
    Czwartek, 22.11.2018     
        
Åšniadanie: Pieczyw mieszane(mÄ…ka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,sÅ‚onecznika),masÅ‚o82%,kieÅ‚basa krakowska86%,saÅ‚ata,og ³rek kiszony,pomidorki koktajlowe,pÅ‚atki kukurydziane z mlekiem,herbat owocowa,pomaraÅ„cze(1,6,7,11)*
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(biodrówka,włoszczyzna,koncentrat pomidorowy30%,śmietana12% ryż biały),pierogi z mięsem(mąka pszenna,jaja,mięso ł patka b/k,masło82%,cebulka),surówka z kiszonej kapusty(kapus a kiszona,marchew,por,cukier,pieprz mielony,oliwa z oliwek,natka pietruszki),kompot truskawkowy(1,3,6,7,9)*
Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami,chrupki kukurydziane
        
    PiÄ…tek, 23.11.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasztet z soczewicy z żurawiną(ciecierzyca gotowana,cebula,olej rzepakowy,żuraw na suszona),kasza manna na mleku,herbata z miodem i cytryną,ananas Ciasteczka maślane "Misie"(1,6,7,9,11)*
Obiad: Krupnik(łopatk b/k,włoszczyzna,kasza jęczmienna,ziemniaki),jajko w sos e musztardowym(jajko gotowane,masło82%,mą a pszenna,śmietana12%,musztarda),ziemniaki,brukselka gotowana,kompo wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Jabłk pieczone z powidłami i płatkami migdałów(5,9)*

 

Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.