Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 11.12.2017    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,nasiona lnu,sezamu,słonecznika), masło 82%, sałatka z tuńczyka(tuńczyk w osie własnym,jajka,jogurt naturalny,musztarda), jaglanka z mlekiem, herbat z melisy, jabłko(1,3,7,10,11)*
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(mięso od szynki, fasola szparagowa,marchew,pietruszka,seler,por,ziemniaki),kluski kopytka(ziemniaki,mąka pszenna,jaja,masło82%,cebula),kapusta kiszona gotowana,kompot z rabarbaru(1,3,6,9)*
Podwieczorek: Tosty z ananasem i żółtym serem, herbata owocowa(1,7)*
        
    Wtorek, 12.12.2017    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na sona sezamu,słonecznika,lnu), masło82%, szynka z indyka, sałata, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony, mleko, herbata z miodem i cytryną, banany(1,6,7,11)*
Obiad: Zupa kalafiorowa(udko kurczaka,marchew,pietruszka,seler,por,kalafior,śmietana12%), gulasz wieprzowy (mięso łopatka,olej rzepakowy,cebula,przyprawy),kasza gryczana, bukiet warzyw, kompot śliwkowy(1,7,9)*
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym i pestkami dyni(5,7,8)*
        
    Środa, 13.12.2017    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,nasiona lnu,słonecznika,sezamu), masło 82%, ser żółty, sałata , p pryka czerwona, ogórek zielony, musli z mlekiem, herbata owocowa kiwi(1,7,11)*
Obiad: Rosół z makaronem(udko kurczaka,marchew,pietruszka,seler,por,makaron jajeczny), kurczak pieczony z warzywami(udko kurczaka,marchew,seler,pietruszka,olej rzepakowy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej,komp t wieloowocowy(1,3,9)*
Podwieczorek: Gofry z bitą śmietaną i borówkami(1,3,7)*
        
    Czwartek, 14.12.2017    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,nasiona sezamu,soi,lnu,słonecznika),masło82%, kabanos na ciepło, ketchup, sałatka z pomidorów(pomidory,cebula,jogurt naturalny,szczypiorek , herbata miętowa, winogrono(1,6,7,9,10,11)*
Obiad: Zupa z cieciorki(mięso o szynki,cieciorka,marchew,pietruszka,seler,por,śmietana18%),gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym(mięso mielone z szynki,kapusta biała,ka za manna,jaja,koncentrat pomidorowy30%,mąka pszenna,śmietana12%),makaron z pełnego ziarna,kompot truskawkowy(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: Bułka mleczna masło 82%, konfitura wiśniowa, kawa z mlekiem(1,7)*
        
    Piątek, 15.12.2017    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,nasiona słonecznika,sezamu,lnu), masło 82%, serek twarogowy, powidła, kakao, herbata zielona, gruszki(1,5,7,11,12)*
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(udko kurczaka,marchew,pietruszka,seler,por,koncentrat pomidorowy30%,śmietana18%,ryż), jajko gotowane w sosie koperkowy , ziemniaki, groszek z marchewką, kompot z czarnej porzeczki(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Kisiel z malinami, wafle kukurydziane(1)*

Potrawy wymienione w jadłospisie zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawierające gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkty pochodne,5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy,9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.