Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

  Poniedziałek, 16.04.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,szy ka gotowana98%,sałata,pomidor,kakao,herbata z miodem cytryną,gruszki(1,6,7,11)*
Obiad: Zupa-krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym(udko kurczaka,włoszczyzna,kalafior,śmietana12%,m� ka pszenna,jaja),jajko sadzone,ziemniaki puree(mleko2%,masło82%,koperek),szpinak gotowany,kompo truskawkowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Kisiel z żurawiną, wafle kukurydziane(1)*
        
    Wtorek, 17.04.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,pasta z tuńczyka(tuńczyk w osie własnym,ogór k kiszony,jajko,szczypiorek,majonez"Kielecki"),musli z mlekiem,herbata owocowa,winogrono(1,3,4,7,10,11)*
Obiad: Rosół z makaronem(udka kurczaka,włoszczyzna,makaron jajeczny),gulas wieprzowy(łopatka b/k,olej rzepakowy,cebula,mąka pszenna,przyprawy),klus i śląskie(mąka pszenna,jaja,ziemniaki),kapusta czerwona gotowana,kom ot agrestowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Jogurt naturalny z bakaliami(jogurt grecki,orzechy włoskie,migdały,pest i dyni,słonecznika,żurawina,śliwki,morele suszone)(7,12)*
        
    Środa, 18.04.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasztet wieprzowy78%,ogó ek zielony,papryka kolorowa,zupa mleczna budyniowa,herbata miętowa,kiwi(1,6,7,9,11)*
Obiad: Zupa koperkowa(łopatka b/k,włoszczyzna,koperek,śmietana12%),parówki z szynki9 % w sosie chrzanowym(mąka pszenna,śmietana12%,chrzan),ziemniaki,marchew a gotowana,kompot wieloowocowy(1,7,9,10)*
Podwieczorek: Muffinki z borówkami(mąka pszenna,jaja,olej rzepakowy,mleko2%,proszek o pieczenia,borówki),kawa z mlekiem(1,3,7)*
        
    Czwartek, 19.04.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,jaj o gotowane,sałata,rzodkiewka,szczypiorek,kakao,herbat owocowa,pomarańcze(1,3,7,11)*
Obiad: Zupa pieczarkowa(udko kurczaka,włoszczyzna,pieczarki,śmietana12%),kotlet mielony(mięso od szy ki mielone,jaja,cebula,olej rzepakowy,przyprawy),ziemniaki puree(śmietan zakwaszana18%,koperek),surówka z kapusty pekińskiej(kapus a pekińska,marchewka,ogórek zielony,kukurydza konserwowa,por,oliwa z oliwek,ocet jabłkowy,przyprawy),kompot wiśniowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Ciasteczka owsiane(mąka owsiana,jaja,mleko,cukier,ziarna sezamu),banan(1,3,11)*
        
    Piątek, 20.04.2018    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta z sera żółtego(ser żółty papryka czerwona,czosnek,szczypiorek,majonez'Kielecki'),kasza manna na mleku,herbata z miodem i cytryną,jabłko(1,7,10,11)*
Obiad: Zupa fasolowa(łopatk b/k,włoszczyzna,fasola drobna,ziemniaki),makaron z sose truskawkowym(makaron jajeczny,jogurt naturalny,truskawki,masło82%),kawa mlekiem(1,3,6,7,9)*
Podwieczorek: Sałatk grecka(sałata lodowa,pomidory,ogórki zielone,cebula czerwona,s r feta,jogurt grecki,czosnek),pieczywo razowe z masłem,herbat owocowa(1,7,11)*


Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.