Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 20.05.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,ssezamu,słonecznika),masło82%,kiełb sa żywiecka98%,sałata,pomidor,mleko2%,herbata owocowa,jabłko(1,6,7,11)*
Obiad: Zupa kalafiorowo-brokułowa(udk kurczaka,włoszczyzna,kalafior,brokuły,śmietana12%,koperek),ja ko sadzone,ziemniaki puree(mleko2%,cebulka prażona),brukselka,kompo wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Jogurt naturalny z bakaliami(jogurt grecki,migdały,pestki dyni,słonecznika,owo e suszone)(5,7,8,11,12)*


Wtorek, 21.05.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,slonecznika),masło82%,pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem,dżem niskosłodzony,kakao,herba a miętowa,banany(1,7,11)*
Obiad: Zupa wiedeńska(udk kurczaka,włoszczyzna,kasza manna,natka pietruszki),pieczeń wieprzowa w sosie własnym(karkówka b/k,olej rzepakowy,cebula,mąka pszenna),klu ki śląskie(ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jaja),kapusta kisz na gotowana,kompot truskawkowy(1,3,9)*
Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami,rurka waflowa(1)*


Środa, 22.05.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,parówka z szynki 98%,papr ka kolorowa,ketchup"Pudliszek",mleko2%,herbata owocowa,śliwki(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem(biodrówka,włoszczyzna,szczaw,jajko gotowane,śmietana12%),pulpet z dorsza gotowane w sosie koperkowym(filet z dorsza,jaja,mąk ziemniaczana,masło82%,ole rzepakowy,śmietana12%,koperek),ziemniaki,marchewka gotowana,kompot czarnej porzeczki(1,3,4,7,9)*
Podwieczorek: Ciastczka wielozbożowe musli,kawa z mlekiem(1,3,5,7,8,11)*


Czwartek, 23.05.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,szynka gotowana98%,sałata,og� rek kiszony,pomidor koktajlowy,płatki kukurydziane z mlekiem,herbata miodem i cytryną,winogrono(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa kukurydziana(biodrówka,włoszczyzna,ziarno kukurydzy,papry a kolorowa,śmietana12%,natka pietruszki),kotlet drobiowy(filet kurczaka,jaja,mąka pszenna,bułka tarta,olej rzepakowy),ziemnia i puree(mleko2%,masło82%,koperek),sałata ze śmietaną(sałata,śm etana zakwaszana12%,ocet jabłkowy,cukier,sól,pieprz),komp t wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Koktajl mleczno-owocowy(kefir naturalny,jagody),snacki popcornowe(1,7)*


Piątek, 24.05.2019    
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,paprykarz z kaszą jaglaną(pa ryka czerwona,cebula,marchew,pietruszka,seler,kasza jaglana,soczewica czerwona,koncentrat pomidorowy,olej rzepakowy),zupa mleczna budyniowa(mleko2%,proszek budyniowy),herbata z miodem i cytryną,arbuzy(1,6,7,9,10,11)*
Obiad: Krupnik(biodrówka,kasza wiejska,włoszczyzna,ziemniaki),makaron ze sere , malinami i borówkami(makaron jajeczny,twaróg,maliny,borówki),kaw z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Bruschetta z pomidorami i żółtym serem(pieczywo pszenne,masło82%,pomidory,ce ula czerwona,czosnek,ser żółty),herbata owocowa(1,7)*

*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne,5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy,9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.