Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

     Poniedziałek, 16.09.2019    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,kabano y wieprzowe98%,ketchup"Pudliszek",ogórek kiszony,mleko2%,herbat owocowa,jabłko(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(udko kurczaka,włoszczyzna,koncentrat pomidorowy30%,śmietana12%, yż biały,natka pietruszki),jajko sadzone,ziemniaki puree(śmiet na zakwaszana18%,cebulka prażona,koperek,masło82%),fasolka szparagowa,komp t wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami(proszek budyniowy,mleko2%,maliny)(1,7)*
        
    Wtorek, 17.09.2019    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdze,kwas naturalny,sól,nas ona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,twarożek ze szczypiorkie i rzodkiewką,dżem niskosłodzony,kakao,herbata zielon z malinami,gruszki(1,7,11)*
Obiad: Barszcz zabielany z makaronem(biodrówka,włoszczyzna,buraki czerwone,śmietana12%,maka on jajeczny,ocet jabłkowy,przyprawy),pieczeń z szynki w sosie własnym(mięso szynka wieprzowa,olej rzepakowy,cebula,mąka pszenna,przyprawy),kasz jęczmienna,buraczki,kompot wiśniowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Sałatk owocowa(banany,winogrono,ananas,nektarynka,kiwi,jogurt grecki)(7)*
        
    Środa, 18.09.2019    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,nas ona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,kiełbasa krakowska 98%,sałata ogórek zielony,papryka kolorowa,mleko2%,herbat miętowa,śliwki(1,6,7,9,11)*
Obiad: Żurek z jajkiem białą kiełbasą(biodrówka,włoszczyzna,zakwas,jajko gotowane biała kiełbasa86%,śmietana12%),pulpety z dorsza w sosie koperkowym(file z dorsza,jaja,mąk ziemniaczana,cebula,koperek,śmietana18%,koperek),ziemniaki,bukiet jarzy gotowanych(marchew,brokuł,kalafior),kompot wieloowocowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Mufinki z borówkami(mąka pszenna,jaja,cukier,mleko2%,proszek do pieczenia,ol j rzepakowy,borówki),kawa zbożowa z mlekiem(1,3,7)*
        
    Czwartek, 19.09.2019    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,sól,na iona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasztet z soczewicy z żurawiną,k sza manna na mleku,herbata owocowa,jabłko(1,7,9,10,11)*
Obiad: Zupa brokułowa(udk kurczaka,włoszczyzna,brokuły,śmietana 12%,mąka pszenna),ko let schabowy(schabb/k,mąka pszenna,jaja,bułka tarta,ol j rzepakowy),ziemniaki puree(mleko2%,maso82%,koperek),surówka z kapust pekińskiej(kapusta pekińska,ogórek zielony,marchewka,kukury za konserwowa,por,ocet jabłkowy,majnez"Kielecki"),kompo truskawkowy(1,3,7,9,10)*
Podwieczorek: Ciasteczka maślane,arbuz(1,3,7,8,11)*
        
    Piątek, 20.09.2019    
        
Śniadanie: Pieczyw mieszane(mąka pszenna,żytnia,sól,nasi na lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,pasta z makreli wędzonej(makr la wędzona,jajka,ogór k kiszony,cebula,jabłko,majonez"Kielecki"),płatki kukurydziane z mlekiem,herbata z miodem i cytryną,ananas(1,3,4,7,10,11)*
Obiad: Zupa ogórkowa(biodrówka,ogórki kiszone,włoszczyzna,ziemniaki,śmietana12%),pi rogi leniwe(mąka pszenna,ziemniaki,twaróg półtłusty,jaja,masło82%),surówka z marchewki(marchew,cukier,cytryna),kawa zbożowa mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Bruschetta z pomidorami i żółtym serem(pieczywo pszenne,pomidory,cebula czerwona, er żółty),herbata owocowa(1,7)*

Do przygotowania potraw używan są przyprawy, które zgodnie z informacją producenta zawierają lub ogą zawierać śladowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1 zboża zawierające gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkty pochodne,5-orzeszki ziemne,6-soja,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy,9-seler i produkty pochodne,10-gorczyca,11-nasiona sezamu i produkty pochodne,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki