Przedszkole
Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów
Gimnazjum im. Polskich Noblistów
Zespół Szkół w Czaczu

Poniedziałek, 11.03.2019    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,nasiona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,ser żółty(mleko,sól,chlorek wapnia,kultury bakterii,barwnik),sałata,ogórek kiszony,owsianka z mlekiem,herbata miętowa,gruszki(1,7,11)*
Obiad: Zupa jarzynowa(biodrówka,kalafior,marchew,fasolka szparagowa,brukselka,brokuły,por,seler,ziemniaki,śmietana12%),makaron z sosem myśliwskim(kiełbasa wiejska98%,cebula,ogórek kiszony,koncentrat pomidorowy30%,olej rzepakowy,mąka pszenna,makaron jajeczny),kompot wieloowocowy(1,3,6,7,9)*
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami(mąka pszenna,jaja,cukier,drożdże,śliwki,masło82%,mleko2%),kawa z mlekiem(1,3,7)*
        
    Wtorek, 12.03.2019    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,nasiona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,jajko gotowane,sałata,rzodkiewka,szczypiorek,kakao,herbata z miodem i cytryną,mandarynki(1,3,7,11)*
Obiad: Zupa-krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym(udko kurczaka,włoszczyzna,pieczarki,śmietana12%,mąka pszenna),kotlet schabowy w sezamie(schab b/k,mąka pszenna,jaja,bułka tarta,ziarno sezamu,olej rzepakowy),ziemniaki puree(mleko2%,cebulka prażona,masło82%),marchew z groszkiem,kompot z czarnej porzeczki(1,3,7,9,11)*
Podwieczorek: Budyń śmietankowy z jagodami(proszek budyniowy,mleko2%,jagody)(1,7)*
        
    Środa, 13.03.2019    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,nasiona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,parówki cielęce98%,ketchup"Pudliszek",sałatka jarzynowa(marchew,pietruszka,seler,ziemniaki,jaja,groszek konserwowy,ogórki kiszone,majonez"Kielecki",musztarda),mleko2%,herbata owocowa,jabłko(1,3,6,7,9,10,11)*
Obiad: Zupa fasolowa(biodrówka,fasola drobna,włoszczyzna,ziemniaki),kopytka ziemniaczane(ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jaja,masło82%),kapusta kiszona gotowana,kompot truskawkowy(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym i pestkami dyni(banany,pomarańcze,winogrono,ananas,brzoskwinie,kiwi,jogurt naturalny,pestki dyni)(7)*
        
    Czwartek, 14.03.2019    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,drożdże,kwas naturalny,sól,nasiona lnu,sezamu,słonecznika),masło82%,szynka drobiowa98%,sałata,ogórek zielony,papryka kolorowa,płatki kukurydziane z mlekiem,herbata rumiankowa,winogrono(1,6,7,10,11)*
Obiad: Zupa z por(udko kurczaka,włoszczyzna,por,śmietana12%,mąka pszenna),pulpety wieprzowe gotowane w sosie koperkowym(łopatka b/k,jaja,mąka ziemniaczana,cebula,mąka pszenna,śmietana12%,koperek),ziemniaki,sałatka z buraczków(buraki czerwone,ocet jablkowy,oliwa z oliwek,cukier,sól,pieprz),kompot z rabarbaru(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Galaretka z owocami i bitą śmietaną(1,7,)*
        
    Piątek, 15.03.2019    
        
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna,żytnia,kwas naturalny,drożdże,nasiona lnu,sezamu,słonecznika,sól),masło82%,pasta z makreli w pomidorach,kasza manna na mleku,herbata owocowa,arbuz(1,4,7,9,11)*
Obiad: Zupa ogórkowa(łopatka b/k,ogórki kiszone,włoszczyzna,ziemniaki,śmietana12%),naleśniki ze serem(mąka pszenna,jaja,mleko2%,olej rzepakowy,twaróg półtłusty),kawa z mlekiem(1,3,7,9)*
Podwieczorek: Bruschetta z pomidorami i żółtym serem(pieczywo pszenne,pomidory,cebula czerwona,ser żółty,masło82%,czosnek)(1,7)*

 

Do przygotowania potraw używane są przypraw , które zgodnie z informacją producenta zawierają lub mogą zawierać ś adowe ilości alergenów.
*Oznaczenia alergenów:1-zboża zawiera ące gluten,2-skorupiaki,3-jaja i produkty pochodne,4-ryby i produkt pochodne.5-orzeszki ziemne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-orzechy.9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki,13-łubin,14-mięczaki.